maanantai 10. lokakuuta 2016

Kirpputoriviikon satoa

Heippa pitkästä aikaa!

Olen ollut kiireinen erinäisten projektien johdosta, joten bloggaaminen jäi hetkeksi vähän sivummalle. Nyt jatketaan ja tavoitteena olisi kirjoittaa yksi tai kaksi postausta viikossa, julkaisu joinain tarkemmin määrittelemättöminä arkipäivinä. Stay tuned!

Yksi noista mainituista projekteista oli kirpputorimyynti. Vuokrasin Vantaan Lanttilasta viikoksi pöydän. Lanttila sijaitsee Kauppakeskus Jumbon kulmilla, kaupunginosa taitaa olla Pakkala tai Vantaanportti, en ole ihan varma. Olen myynyt siellä aiemminkin ihan kohtuuhyvällä menestyksellä, joten suuntasin sinne, vaikka en enää ihan lähellä asukaan. Minulla on kuitenkin tuttuja niillä nurkilla, joten kirppisreissujen yhteyteen sain hyvin sovittua tapaamisia sellaistenkin ihmisten kanssa, keitä en ole nähnyt pariin vuoteen. Se oli kivaa :) Lisäksi haahuilin oheistoimintana Jumbon Anttilan konkurssimyynnissä ja tein muutamia ihan hyviä löytöjä, esim. Puman jumppapaita 5,40 € ja muutamia "työpaikkasiistejä" vaatteita noin 10-15 € / kpl. Lisäksi Anttilan viereisessä Finlaysonin myymälässä oli pussilakanoita -80 % alessa, joten kävin nappaamassa pari settiä mukaan. Ihmettelen kyllä niitä normaalihintoja. En minä raaskisi maksaa pussilakanasetistä 65-125 €, vaikka olisi kuinka hieno :/ Alennukset johtuivat nekin Anttilan konkasta. Finlayson oli siis valmistanut kyseiset liinavaatteet Anttilan tilauksesta, ja konkurssipesä ei enää ottanut niitä vastaan ja siksi myytiin shokkihinnalla pois. Toisen vahinko on toisen ilo... ainakin tällä kertaa.

Mutta siis kirpputoriin... Lanttila on iso paikka ja varsinkin sunnuntaisin siellä on ryysistä. Jos varaa sieltä pöydän, ei kannata varata ma-su viikkoa. Silloin täytyy oma myyntipiste tyhjentää sunnuntaina klo 14 mennessä, jolloin tupa on vielä ihan täynnä asiakkaita. Toki tavarat voi käydä viemässä jo edellisenä sunnuntaina klo 14 jälkeen, mutta olisi se vaan parempi, jos ne olisivat pöydässä koko sen parhaan myyntipäivän ajan, ilman että myyjä häärää siinä täyttämässä tai purkamassa.

Kauppa kävi lopulta siten, että sain myytyä noin 45 esinettä ja vaatetta. Myyntiin olin laittanut 175 kpl. Mitäs se on prosentteina, reilu 25 %?? Kotiin mennessä huomasin selvästi, että nyssäköitä oli vähemmän, että positiivinen lopputulos. Muutamia tavaroita valitettavasti hävisi ihan omille teilleen myös... se taitaa olla kaikkien itsepalvelukirppisten vitsaus. Minulla ei ollut onneksi mitään arvokasta tavaraa, kallein taisi olla 9 € kengät (jotka olin itse ostanut vahinkopalvelusta 6 €:lla :D), ja ne siis joku rehellinen osti, ei varastettu. Pienestä lisämaksusta olisi saanut vuokrata hälyttimiä. Rahallinen tulokseni jäi kaikkien maksujen jälkeen reilusti alle sataseen, että enpä tällä rikastunut. Mutta sain tavaraa pois ja sponsorirahaa matkakuluihin noita kaveritapaamisia ajatellen.

Toinen taloudellinen hyöty oli toki ostokset, joita tein. Paras löytö taisi olla luistimet Nelivuotiaalle, 7 €. Ihan uudenveroiset hyvännäköiset hokkarit. Meidän lähistöllä on luistinrata, ja puhuttiin hänen kanssa jo viime talvena, että tälle talvelle hankitaan luistimet ja opetellaan luistelemaan. Kaveri odottaa sitä jo ihan innoissaan :) Lisäksi löytyi korkkaamaton palapeli. Vinkkinä muuten, että jos ostatte kirpputorilta palapelejä, niin kannattaa ehdottomasti laskea, onko paketissa oikea määrä paloja. Tuolla oli nimittäin tyrkyllä yksi tosi kiva 40 palan palapeli, mutta paloja paketissa olikin vain 38 kpl. Jäi hyllyyn...


Ensi kerralla ajattelin kokeilla paikallista yrittäjää: Porvoon Kevätkirppistä. Tavaraa on edelleen paljon, joten ehkä jo tämän syksyn aikana. Kerron sitten kokemuksia siitäkin aikanaan.

Mukavaa viikonalkua!

Terkuin,
Nina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti