lauantai 6. syyskuuta 2014

Muutoksia elämässä ja blogissa

Hei taas! Elämäämme ravisuttaa MUUTOS. Palaan hoitovapaalta takaisin työelämän harmaisiin. Kaksvuotias menee päiväkotiin. Ollaan käyty jo harjoittelemassa, minä siis olin jo muutaman päivän etukäteen töissä kurkistelemassa mitä sinne nykyään kuuluu, ja Kaksvuotias kokeili päiväkotielämää isänsä opastuksella.

Anyways, blogin päivitystahti saattaa olla jatkossa entistä verkkaisempi. Katsotaan miten tämä arki alkaa rullaamaan ja aika riittää. Aiheet saattavat liittyä myös nuukailumahdollisuuksiin työelämässä. Siinä onkin aihetta kerrakseen! Kävin yhtenä päivänä työkavereiden kanssa lounaalla oikein kivassa ravintolassa. Joo vehreä maisema isoista ikkunoista, tyylikäs interiööri ja ruokakin oli oikein ihanaa, mutta hinta 9,90 € oli minulle kauhistus! Noh, yrityskohtaisella alennuksella se on "vain" 9,00 €. Lounasseteleillä hinta laskee vielä siitäkin. Oi miten ihanaa! No joo, myönnetään, on se oikeasti mukavaa kotiäitivuosien jälkeen syödä ravintolassa - ruokaa, jota ei tarvitse itse tehdä - ilman, että kukaan roikkuu minussa :D Saatan kuitenkin kirjoittaa muutaman postauksen edullisesta ja maukkaasta eväsruokailusta...

Lisäksi olen laajentanut nuukailun käsitettä omassa ajatusmaailmassani. Nyt se koskee rahan lisäksi myös aikaa. Joten jos keksin tai kuulen muilta lupaavia ajansäästökeinoja, testaan aivan varmasti niitäkin. Säästyvän ajanhan voi sitten käyttää vaikkapa leipomiseen. Itsetehty vierasvara pakkasessa säästää pitkän pennin vuosien varrella!!

Terveisin,
Nina

torstai 4. syyskuuta 2014

Kirpputorilla - myyntiä ja shoppailua

Rakastan kirpputoreja! Elokuussa tulin käyneeksi Vantaan Lanttilassa. Se on siis Vantaan Porttipuistossa, ihan Ikean nurkalla. Totesin paikan siistiksi ja myytävän tavaran pääosin laadukkaaksi. Hyllyillä on uutta ja uuden näköistä tavaraa, ei mitään nuhjuisia ummehtuneita röykkiöitä. Hinnoittelu oli mitä oli, osittain kalliimman puoleista, osittain kohtuullista. Se nyt on ymmärrettävää, kun jokainen myyjä hinnoittelee tavaransa itse.

Lanttilalla oli elokuussa tarjous: kaksi viikkoa yhden hinnalla. Pöytävuokra on mielestäni suolaisen puoleinen, 39 €/vko + 5 % provisio bruttomyynnistä, joten yhdelle viikolle tuo olisi minusta liian kallis. Mutta kaksi viikkoa... päätin kokeilla...

Tavaraa viedessä ilahdutti rakennuksen kellarissa oleva parkkihalli... paitsi, että ensimmäisten ihastuksen huokausten haihduttua ilmaan, huomasin hissin olevan rikki, aargh... Onneksi oli kaksvuotiaan ja kaikkien tavaroiden lisäksi mukana myös toimelias ystävätär, joka auttoi roudaamisessa. Lapsonen kiikkerissä matkarattaissa sekä myytävät tavarat paffeloodissa ja vaatteet irtohenkareissa, olisi ollut melko epämiellyttävää kantaa yksin kapeita portaita pitkin ylempiin kerroksiin. Hmph. Lisäksi pöytä oli pölyinen, vaikka nettisivuillaan kehuvat pölyä poistavaa ilmanpuhdistussysteemiään. Joten jos menet, ota mukaan kantoapua sekä siivousvälineet!

Näistä huolimatta kirppu-kokemus oli positiivinen. Myynti kävi vilkkaasti. Meille kun ei luxus-roinaa harkitsemattomasti ostella, niin ylimääräinen myytäväksi päätyvä tavara on enemmänkin "roinaa" kuin aarteita. Lisäksi mökkireissujen ja kesäflunssan vuoksi en päässyt juuri ollenkaan järjestämään pöytää ja viemään lisää tavaraa. Ja silti myynti oli reilusti yli satasen! Myymättä jääneitä tavaroita varten oli siellä myös UFF keräyslaatikot, joihin sai lahjoittaa kaiken, mitä ei kotiinsa halunnut enää viedä. Hyödynsin ilolla :)

Kokemuksesta innostuneena olen jo kerännyt pari uutta pahvilootaa täyteen myyntitavaraa. Lisää kertyy koko ajan. Pöytiin mahtuu yllättävän paljon, joten aivan parin muovikassillisen kanssa sinne ei kannata mennä. Veikkaisin, että noin 10 muovikassillista on sopiva määrä tavaraa kerralla pöytään, jos nyt tavallista ruokakaupan muovikassia voi käyttää mittayksikkönä :D Vaatteita varten on puoli rekkiä / myyntipaikka. Noin 15 kpl lienee hyvä määrä. Jos vaatteita on liian vähän, toinen myyjä valtaa tilasi. Jos rekki on pursuilevan täynnä, kukaan ei jaksa tulla tutkimaan sitä.  

Tykkään kirpputoreista myös shoppailijana ;) Kun istuskelin yllä mainitun toimeliaan ystävättäreni kanssa kahvilassa, silmiimme pisti telineet, joissa oli postikortteja (uusia) hintaan 2,90 € / 10 kpl. Niitä näytti olevan varsin monipuolisesti, eri aiheisiin ja tyyleihin. Kaksvuotiaan nautittua eväänsä ja juotua maitonsa, menimme tutkimaan kortteja lähemmin. Molemmille löytyi sopivia, joten ostimme kimpassa yhteensä sen 10 kpl. Tässä kuva minun kuudesta kortista. Jokaiselle on käyttökohde mielessä, kaksi jo annettukin :) (Tarkoitus oli Kaksvuotiaan kanssa piirtää kortit, mutta kun ei ole takuita, haluaako hän aina piirtää vai onko kivempaa kokeilla miten kauas minkäkin väriset ja pituiset liidunpalat lentää, huh! Askartelun jättäminen viimetinkaan on riskipeliä...)

Tässä kortit:



Terveisin,
Nina